Kan bröllopsgästen ha samma färg som brudtärnorna?

När du letar igenom garderoben för att hitta den perfekta klänningen för ett kommande bröllop i din kalender, bör du notera att det finns en handfull färger som du bör undvika så att du inte begår någon faux pas som att bli förväxlad med bruden, en brudtärna eller till och med en gäst som råkade komma in på fel fest. Det finns absolut ingen etikett som hindrar en gäst från att bära samma färg som brudtärnorna. För det mesta vet man aldrig i förväg och även om man visste det skulle det vara ohyfsat att säga det. Om man deltar i ett bröllop i en av dessa kulturer är det bäst att undvika att bära rött för att inte störa bruden.

Du kommer också att märka att majoriteten av bröllopsanpassade kläder kommer att finnas tillgängliga i dessa färger, vilket gör det lättare än du någonsin kan föreställa dig att hitta den perfekta klänningen eller kostymen. Bortsett från de andra bröllopsetiketttipsen som du måste följa, till exempel att inte anta att du kan ta med dig en dejt, är det också viktigt att du tänker på ditt färgval för din bröllopsdräkt. Bröllopsinbjudan har dock en marinblå bård och marinblå bokstäver, vilket får mig att tro att marinblått förmodligen är den färg som brudtärnorna har på sig. På så sätt kommer du inte att se ut som om du försöker vara ett tredje hjul till bröllopsfesten genom att bära en mintgrön klänning i en annan stil än de andra tjejerna i brudparet.

Om du inte är tillräckligt nära bruden för att kunna fråga henne vilka bröllopsfärgerna är, ta anteckningar från inbjudningarna som de skickar ut. Om paret har meddelat en klädkod i denim för en superavslappnad tillställning är det förstås okej, men för de flesta bröllop är denim eller chambray definitivt bland de färger man inte ska bära. I övrigt ska du inte ens tänka på att köpa någon typ av outfit som kommer i närheten av att likna det som bruden kommer att bära på sin speciella dag. En sak som kan vara otroligt frustrerande, inte bara som bröllopsgäst utan även som brud eller brudgum, är att se folk bära färger som vanligtvis är olämpliga för en så formell händelse.

Det enda undantaget skulle vara att ta med en jeansjacka som en täckmantel för en händelse med kallt väder, men gör det bara om bröllopet du deltar i är på den mer avslappnade sidan. Vi har dock sett alldeles för många bröllopsgästklänningar i knappt pastellfärgade nyanser som slutar med att se vita eller elfenbensfärgade ut på foton – inte coolt. Men vad händer om du inte känner bruden eller någon av brudtärnorna? Använd bröllopsinbjudan som en ledtråd – vanligtvis är en inbjudan utformad för att matcha bröllopets färgpalett, så om du ser en färg som är framträdande på inbjudan ska du inte bära den.