Vad är syftet med ett bröllop?

En bröllopsceremoni har som främsta uppgift att ge brudparet en möjlighet att ge varandra löften. Dessa löften utgör grunden för deras äktenskap och ger prästerskapet rätt att förklara dem för man och hustru. Därför bör man vara noga med att försäkra sig om att löftena, om de hålls, kommer att göra deras äktenskap fulländat och säkert. Och hela ceremonin bör betona och förtydliga dessa löften för de vänner och den familj som deltar.

En ceremoni där ni förbinder er till varandra och avlägger löften om hur ni tänker vara och leva tillsammans i framtiden är oerhört kraftfull. Den skapar ett heligt band mellan er som har kraften att hålla ihop er oavsett vad livet kan komma att kasta på er under er äktenskapliga resa. Detta är centrum för er bröllopsdag – att skapa denna djupa och heliga förbindelse. Utan den tror jag att ett äktenskap har mindre chans att bli framgångsrikt, att hålla i längden, att växa djupare och starkare med tiden.

Att skapa djupa förbindelser mellan människor som vi hoppas ska arbeta tillsammans för att stödja vår familj när den växer. I min mening markerar bröllopet början på äktenskapet, vilket är anledningen till att den juridiska biten är så viktig för mig. I A Christ-Centered Wedding betonar Catherine Strode Parks och Linda Strode vikten av att planera ett bröllop med evangeliet i fokus. I vissa västländer krävs en separat och sekulär civil vigselceremoni för att erkännas av staten, medan par i andra västländer bara behöver skaffa sig en vigsellicens från en lokal myndighet och kan vigas av kristna eller andra präster som enligt lag har rätt att göra det.

Både brud och brudgum ska dock vara förälskade under karnevalen och de måste överföra sin kärlek till alla människor som firar deras bröllop tillsammans med dem. Alla vill inte ha en religiös ceremoni, men jag tror att alla vill ha en bröllopsceremoni som inger vördnad, respekt och till och med vördnad. Förutom att de uttalar och godkänner sina bröllopslöften har de sin familjs och sina vänners kärlek och stöd. Vissa pensionerade militärer som gifter sig efter att deras tjänstgöring har upphört kan välja ett militärbröllop.

Det blir ganska lätt för familjemedlemmar, vänner, Pinterest och bröllopstidningar att knuffa runt dig. Även om paret kanske inte är allmänt känt för att vara förlovade före rymningen, är själva bröllopet i allmänhet en överraskning för dem som senare informeras om att det ägt rum. För många muslimer är det ceremonin som räknas som det egentliga bröllopet tillsammans med en bekräftelse av bröllopet i ett register enligt fiqh. I Storbritannien är enligt en undersökning den genomsnittliga lägsta utgiften för en bröllopsgåva 24,70 pund och den genomsnittliga högsta utgiften 111,46 pund.När de skriver sina löften sätter de dessa känslor i ord för att uttrycka dem inför sina kära bröllopsgäster.

Meggie Francisco är en destinationseventplanerare baserad i Columbus, Ohio som kan hjälpa er att förverkliga ert bröllopssyfte. En fördel med enbart en bröllopsceremoni, eller en ceremoni med ett mycket begränsat firande (tårta och punsch i kyrkans mottagningsområde), är att ni kan bjuda in så många gäster som ni vill. Jag älskar hur de uppmuntrar brudarna att införliva evangeliet i sin bröllopsdag så mycket som möjligt.